Blende ADVENT - karácsonyi esti fényképezés

Budapest Karácsonyi Fényei fotós workshop

Budapest az útikönyvek szerint is a karácsonyi fények egyik legszebb fővárosa, így érdemes profi módon megörökíteni azt a különleges alkalmat, amivel minden évben csak pár napig találkozhatunk a Belváros utcáin és terein.

 


Kérjük, a workshopra történő regisztráció előtt vegye figyelembe, hogy a sikeres részvételhez a Budapest Karácsonyi Fényei fotós workshopon szükséges a középhaladó (ADVANCED) tanfolyamunk elméleti anyagának ismerete (expozíciós beállítások/blende/zársebesség/ISO, mélységélesség, bemozdulás, fehéregyensúly, autofókusz és kézi élességálltás, vakuhasználat, kompozíciós alapok). Fontos a fényképezőgépének biztos kezelése sötétben is, továbbá az éjszakai fényképezéshez általában elengedhetetlen a háromlábú állvány (tripod).

A Budapest Karácsonyi Fényei workshop NEM tanfolyam, a klasszikus oktatási formában. Az önálló munkát a workshop vezetője tanácsaival segíti és irányítja, de a fenti alapismeretek elsajátítása nem része a workshopnak. A regisztrált résztvevőknek elküldjük az elméleti tudnivalókat tartalmazó PDF dokumentumot, amely segít az alapismeretek felelevenítésében.

 


A workshopon tapasztalatot szerezhet az esti fények megörökítésében, a képek megkomponálásában, különböző fényviszonyok között, kevés fényben, pontszerű világítások és az ezzel váltakozó sötét területek esetén, a kompozíciós lehetőségeket kihasználva, akár különleges nézőpontokból is. A fényképek készítésénél kihasználjuk a téli ködös, felhős, esős, párás időjárás kínálta lehetőségeket, amelyekkel egyedivé tehetjük képeinket.

A workshop időtartam kb. 3 óra. A fotózás nem egy gyors tevékenység. A túra alkalmával gyalog megyünk az egyes helyek között, gyakran megállva, ezért öltözzön melegen, a háromórás szabadban töltött időtartamnak megfelelően, valamint használjon kényelmes és meleg cipőt. Olyan kényelmes ruhát válasszon, amiben akár le is térdelhet, hasra feküdhet vagy felmászhat valahova. Szükség lehet továbbá sapkára és kesztyűre, valamint esőkabátra is. Esernyőt nem javaslunk, mivel ez akadályoz a kényelmes fényképezésben. Válasszon olyan fotós táskát, amely segíti a gyors objektívcserét, de nem zavarja a szabad mozgásban. Az akkumulátorokat ne felejtse el teljesen feltölteni, mivel a hidegben a félig töltött akkumulátorok gyorsabb ütemben merülnek le, mint a teljesen töltöttek. Javasolt tartalék akkumulátor (a vakuét se felejtse el), és egy zseblámpa is. Ideális a fejlámpa, mivel használata nem igényel "külön kezet".

Időpontok 2017-ben

December 8. péntek, 18 óra (esőnap: december 9. szombat, 18 óra)
December 10. vasárnap, 16 óra (esőnap: december 17. vasárnap, 16 óra)
December 11. hétfő, 18 óra (esőnap: december 15. péntek, 18 óra)
December 13. szerda, 18 óra (esőnap: december 17. hétfő, 18 óra)

Időtartam: 3 óra
Találkozó: A Bazilika előtt, a Szent István téren
Útvonal: Szent István tér, Vörösmarty tér, Gozsdu udvar, Andrássy út
Maximális létszám: 6 fő

Regisztráció és fizetés

Részvételi díj: 9900 Ft / fő (35 000 Ft helyett)
Regisztráció "érkezési" sorrendben, a steinerg@gaborphotography.hu e-mail címen valamint a részvételi díj átutalásával, a regisztrációs válaszlevélben megadottak szerint. A részvételi dj beérkezése után igazoljuk vissza a regisztrációt.

FIGYELEM!

- A workshopon csak a regisztrált személyek vehetnek részt, regisztráció nélküli kísérők nem!
- Visszatérítés nem lehetséges. A workshopot csak rendkívül szélsőséges időjárás esetén töröljük. Ebben az esetben a részvétel az adott workshophoz tartozó esőnapon" érvényes vagy más tanfolyamunkra, workshopunkra beszámítható.